Ten Hag verrast in laatste opstelling van Ajax bij Vitesse

15 mei 2022, 13:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag heeft meerdere verrassingen uit de hoge hoed getoverd bij Ajax voor de laatste competitiewedstrijd bij Vitesse. Jay Gorter en Youri Vergeer staan bijvoorbeeld aan de aftrap, terwijl Davy Klaassen op de bank begint. De Amsterdammers zijn reeds kampioen en hebben wederom een flink aantal afwezigen. 

Ten Hag kiest ervoor om Gorter speeltijd te geven, waardoor Maarten Stekelenburg op de bank begint. Daar zitten ook Klaassen – die tegen sc Heerenveen nog speelde – en Mohamed Kudus. Noussair Mazraoui ontbreekt in de selectie en wordt als rechtsachter vervangen door Regeer, omdat Devyne Rensch in het centrum staat opgesteld. Dat is vanwege de afwezigheid van Jurriën Timber.

Verder kiest Ten Hag zondagmiddag dus opnieuw voor het 4-4-2-systeem, met Brobbey en Haller als diepe spitsen, nadat hij tegen sc Heerenveen voor het 4-3-3-systeem koos. Berghuis staat op het middenveld geposteerd, waardoor Klaassen op de bank zit. Kenneth Taylor en Edson Álvarez behouden hun basisplaats namelijk. Onder anderen Perr Schuurs, Lisandro Martinez en Antony ontbreken bij de landskampioen. 

Lees ookDit staat er voor kampioen Ajax nog op het spel tegen Vitesse

Opstelling Ajax: Gorter; Regeer, Rensch, Blind, Tagliafico; Álvarez, Taylor; Berghuis, Tadic; Brobbey, Haller

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen