Vitesse grijpt hard in: tientallen stadionverboden na nieuw incident

Vitesse grijpt hard in: tientallen stadionverboden na nieuw incident

12-05-2022 13:05
86

Vitesse heeft zo'n veertig stadionverboden opgelegd aan supporters, nadat zondag rookbommen werden afgestoken tijdens de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Volgens de Arnhemmers is de kans aannemelijk dat er nog meer stadionverboden volgen.

Scheidsrechter Richard Martens legde de wedstrijd van afgelopen weekeinde na een kwartier spelen stil vanwege enorme, zwarte rookontwikkeling in het stadion. 'Bij de opgelegde stadionverboden gaat het grotendeels om de groep die (mede)verantwoordelijk is voor de actie met het vuurwerk op de Zuid-tribune, maar ook om de twee (reeds gearresteerde) personen die zich schuldig hebben gemaakt aan de mishandeling van twee stewards', meldt Vitesse.

'Het moge duidelijk zijn dat dit volstrekt onacceptabel is en nóóit mag gebeuren. Onze steun gaat uit naar de getroffen stewards, waarmee het naar omstandigheden gelukkig goed gaat', vervolgt de club, die de strijd aangaat met de raddraaiers. Eerder dit seizoen gooiden Vitesse-fans onder meer vuurwerk op het veld tijdens het duel met FC Utrecht en in maart werd het treffen met Sparta gestaakt vanwege wangedrag van de Arnhemse aanhang.

Vitesse ziet dat de sancties zich opstapelen dit seizoen. 'Het zijn harde maatregelen, waar we absoluut niet trots op zijn, maar die voor de terugkeer naar een veilig en sfeervol stadion wel noodzakelijk zijn. Het is een weg met hobbels, maar we willen terug naar een geel-zwart voetbalfeest bij al onze thuisduels, voor supporters die trots (kunnen) zijn op Vitesse.'