Vitesse wint verhitte derby in hol van de leeuw na curieuze goal

17 oktober 2021, 16:36   Bijgewerkt: 17 oktober 2021, 16:43

In een stevige Gelderse derby is Vitesse zondagmiddag als winnaar uit de strijd gekomen. Nicolai Baden Frederiksen schoot zijn ploeg op een discutabele 0-1 voorsprong. De ploeg van Thomas Letsch bleef sterker, maar kwam in wedstrijd ontsierd door overtredingen en gele kaarten nauwelijks tot kansen. Een slotoffensief van NEC leidde echter ook niet tot een doelpunt, waardoor de Arnhemmers met een goed gevoel naar de wedstrijd tegen Tottenham toe kunnen werken.

Na meer dan vier jaar van absentie was stond de Gelderse derby tussen NEC en Vitesse eindelijk weer op het programma. Voor de Nijmegenaren was dit de wedstrijd van het jaar, wat de fanatieke aanhang reeds enkele dagen duidelijk liet merken. In een uitverkochte Goffert wilde Vitesse eveneens met een goed resultaat vertrekken, om daarmee aansluiting te behouden met de subtop. De Arnhemmers moesten het echter stellen zonder de geschorste Matus Bero.

Zijn plaats werd ingenomen door Baden Frederiksen, die op een onnatuurlijke rechtsbuiten-positie maar weinig aan de bal kwam. Toch was hij na een dik kwartier de eerste doelpuntenmaker van de wedstrijd, alhoewel niet iedereen dat in eerste instantie wilde accepteren. Oussama Darfalou leek de bal kort daarvoor de bal met de hand aan te nemen, en bovendien werd er geclaimd dat het leder buiten de lijnen was geweest, maar uiteindelijk bleef het Deense doelpunt staan. De voorsprong kwam niet uit de lucht vallen, omdat Vitesse vanaf het begin de teugels in handen had. Omdat er veel ruimtes tussen de linies vielen konden de Arnhemmers makkelijk in de buurt van het Nijmeegse doel komen, maar ook NEC liet zich met enkele kansjes niet onbetuigd.

Na het openingsdoelpunt kreeg de thuisploeg het echter steeds lastiger. Door hoge druk van Vitesse werd de ploeg van Rogier Meijer vaak gedwongen om de lange bal te hanteren, en de ontstane kopduels zorgden maar zelden voor balbezit. Als de Nijmegenaren dan eens de middencirkel overstaken, was er vaak geen aansluiting en waren de passes bovendien niet goed. Vitesse kon ondertussen rustig combineren en kreeg de bal vaak gemakkelijk terug, maar leek in de buurt van het doel van Mattijs Branderhorst de concentratie vaak te verliezen. Bovendien was het opbouwen van momentum lastig, omdat het spel wegens vele overtredingen om de haverklap stil lag. De extra tijd in de eerste helft bedroeg daarom ook maar liefst zes minuten, maar dit veranderde niets aan de ruststand.

Vitesse verloor in de slotfase de controle over de wedstrijd, en werd steeds verder teruggedrongen door de thuisploeg. Het voetbal van de Nijmegenaren was lang niet altijd goed, maar de spanning bij een verschil van een enkel doelpunt vergoedde een hoop. Kansen kwamen er echter niet meer voor de ploeg van Rogier Meijer, waardoor ze in eigen huis met lege handen achterbleven. Vitesse houdt ondertussen aansluiting met de subtop, en kan met een goed gevoel toewerken naar de confrontatie met Tottenham Hotspur.

Opstellingen en beoordelingen*

Opstelling NEC: Mattijs Branderhorst 6; Souffian El Karouani 5 (83. Calvin Verdonk -), Cas Odenthal 5, Iván Márquez 5, Édgar Barreto 5 (69. Ali Akman 5,5), Bart van Rooij 5; Jordy Bruijn 5 (83. Javier Vet -), Lasse Schöne 5; Mikkel Duelund 4,5 (60. Pedro Ruiz 5,5), Elayis Tavsan 5, Jonathan Okita 4,5.

Opstelling Vitesse: Markus Schubert 6; Maximilian Wittek 6 (84. Tomas Hajek -), Jacob Rasmussen 6, Riechedly Bazoer 6, Danilho Doekhi 5,5, Eli Dasa 5; Sondre Tronstad 6, Yann Gboho 5; Oussama Darfalou 5 (91. Julian van Moos -), Loïs Openda 5 (85. Alois Oroz -), Nicolai Baden Frederiksen 6 (65. Daan Huisman 5)

Man of the match: Nicolai Baden Frederiksen

*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen