Kudus speelt bij Jong Ajax eerste competitieduel in vier maanden

17 september 2021, 19:25

Ajax heeft er lang op moeten wachten, maar de blessuregevoelige middenvelder Mohammed Kudus is eindelijk fit genoeg voor zijn rentree. Zondag 16 mei speelde hij voor het laatst een officieel duel voor Ajax, toen hij met 1-3 van Vitesse won. Na twee oefeninterlands met Ghana en een oefenduel met Ajax tegen Anderlecht, raakte hij geblesseerd aan zijn enkel.

Door zijn enkelblessure speelde hij dit seizoen nog geen minuut voor de Amsterdammers, maar eerder deze week werd bekend dat hij zijn opwachting zou maken bij Jong Ajax. John Heitinga laat hem dus direct in de basis beginnen. Daarmee speelt hij dus zijn eerste competitieduel in vier maanden tijd tegen Almere City.

Tegen de ploeg van Gert-Jan Verbeek staat hij op het middenveld met Kian Fitz-Jim en Donny Warmerdam. Ondanks dat Jong Ajax tot nu toe bezig is aan een treurig seizoen, mocht het maandag wel een flinke opsteker incasseren. Het staat namelijk op de vijftiende plek, maar een paar dagen eerder speelde het NAC Breda helemaal van de mat. Uiteindelijk eindigde het duel in 6-3.

Lees ook: Ajax mist Klaassen definitief

Daarin stonden er zes verschillende doelpuntenmakers op het formulier, waaronder spits Danilo. De Braziliaan is er tegen Almere echter niet bij. Tegenstander Almere kende eveneens een beroerde start van de competitie, maar herstelde dat de afgelopen drie wedstrijden. Met twee overwinningen en een gelijkspel, staat het nu op de twaalfde plek, twee punten boven Jong Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen