Letsch zet Vitesse op scherp voor Conference League: 'Dit is niet vrijblijvend'

Letsch zet Vitesse op scherp voor Conference League: 'Dit is niet vrijblijvend'

16-09-2021 13:55
8

Ondanks dat Vitesse in een zware poule zit, stelt trainer Thomas Letsch overwintering als doel in de Conference League. De Duitser wil niet dat de plaatsing voor het Europese toernooi iets 'vrijblijvends' is.

Vitesse zit in een Conference League-poule met Tottenham Hotspur, Stade Rennes en NS Mura. Letsch heeft een duidelijk doel. "Nu willen wij ook overwinteren", wordt hij geciteerd door de Gelderlander. "Ook al zitten we in een loodzware groep met Tottenham Hotspur en Stade Rennes. Het is nu niet zes wedstrijden lekker leuk voetballen. Dit is niet vrijblijvend. We hebben heel erg hard gewerkt om in de groepsfase te komen."

Donderdag speelt Vitesse haar eerste groepsduel bij Mura. Letsch is op zijn hoede voor de Sloveense club. "Dat is de kampioen van Slovenië en dat is een puike prestatie. Dat team is al langer bij elkaar en Mura heeft een goede coach. Ik vond Mura in de kwalificatie voor de Europa League (2-0 en 3-1 nederlaag, red.) wat ongelukkig tegen Sturm Graz. We zijn gewaarschuwd"

Vitesse trapt donderdag om 18.45 uur af tegen Mura. Drie dagen later staat een thuisduel met FC Twente te wachten voor de Arnhemmers.