NOS Voetbal

Moeder Timber uitzinniger om EK-voorselectie dan debutant zelf: 'Ben vrij koud'

Timber zag EK-voorselectie bij Oranje niet aankomen: 'Ja, was gek'

"Ja, gek", is de eerste reactie van Jurriën Timber als het gaat over zijn naam in de EK-voorselectie van het Nederlands elftal. De Ajacied is tegelijkertijd trots en verrast door de keuze van bondscoach Frank de Boer.

"Het was niet dat ik er geen rekening mee hield, maar ik ging er ook niet van uit", zei de verdediger na de laatste competitiewedstrijd met Ajax, waarbij Vitesse met 3-1 werd verslagen.

De 19-jarige Utrechter, die zowel centraal als rechts in de verdediging kan spelen, is dit seizoen doorgebroken bij de landskampioen. Vanaf januari kreeg hij een basisplaats en hield hij zich ogenschijnlijk makkelijk staande, ook in Europa.

Jurriën Timber (r) in duel met Henrikh Mkhitaryan in de Europa League

Timber, wiens tweelingbroer Quinten een transfer maakt van Ajax naar FC Utrecht, ziet de uitverkiezing dan ook als een blijk van waardering voor zijn seizoen. Ajax-trainer Erik ten Hag nam hem vrijdag even apart en deelde hem het Oranje-nieuws mee.

"Daarna heb ik mijn moeder en broer opgebeld. Zij waren heel erg blij voor me, waren eigenlijk nog uitzinniger dan ik. Ik ben een beetje koud op dat soort momenten, maar ik voel wel blijdschap, hoor. Dit had ik niet verwacht aan het begin van het seizoen."

Begrip bij Stengs

Voor AZ'er Calvin Stengs verliep die vrijdag wat minder fijn. De vleugelaanvaller maakte in 2019 zijn debuut in Oranje en speelde sindsdien zeven interlands. De laatste keren zat hij bij de selectie, dit keer is hij opgeroepen voor Jong Oranje.

Zelfbewuste Stengs over gemiste EK-selectie: 'Mag niet te lang rouwen'

"Ik ben wel teleurgesteld, maar had nergens op gerekend", zei Stengs na de 5-0 zege op Heracles Almelo. "Mijn spelniveau is daarvoor misschien te wisselend geweest. Kijk, er op het laatste moment niet bijzijn is sowieso niet leuk, maar ik kan niet te lang treuren, want ik speel met Jong Oranje het EK."

De 22-jarige Stengs kreeg een belletje van bondscoach De Boer, die tevens zijn schoonvader is. "Wij kunnen werk en privé prima gescheiden houden. Hij is de trainer en kiest niet voor mij. Ik wil daar ook niet bij zijn omdat ik zijn schoonzoon ben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl