NOS Voetbal

Ajax zegeviert bij Vitesse en passeert grens van 100 goals

Bekijk de samenvatting van Vitesse - Ajax

Kampioen Ajax is in zijn laatste competitiewedstrijd van het seizoen de grens van 100 doelpunten gepasseerd. Bij Vitesse zegevierden de Amsterdammers met 3-1.

Sébastien Haller zorgde na twaalf minuten voor de jubileumtreffer door de bal op aangeven van Jurgen Ekkelenkamp binnen te schuiven. Kort voor de pauze maakte Antony van dichtbij goal nummer 101.

Vijftiende keer over de 100

Ajax bereikte in Arnhem voor de vijftiende keer de grens van 100 doelpunten in de hoogste klasse van het betaalde voetbal. PSV lukte dat viermaal, Feyenoord en AZ eenmaal. Ajax sloeg in het seizoen 2018/2019 maar liefst 119 keer toe.

Vitesse gaf zich niet gewonnen en scoorde via Lois Openda op slag van rust de 1-2. In de tweede helft kregen beide ploegen kansjes, maar alleen Ajax wist nog te scoren. Lisandro Martínez tikte binnen uit een hoekschop van de ingevallen David Neres.

Ajax-trainer Erik ten Hag kon geen beroep doen Davy Klaassen, die donderdag geblesseerd uitviel in het duel met VVV-Venlo. Nicolás Tagliafico en Edson Álvarez genieten van een vervroegde vakantie. Daardoor stonden onder anderen Mohammed Kudus en Ekkelenkamp aan de aftrap.

"De eerste twee goals waren prachtig, vooral de tweede. Een geweldige counter. We hebben onze job gedaan, de punten binnengehaald. En ook 102 goals gemaakt. Ajax heeft een uitstekend seizoen gespeeld", zo blikte Ten Hag kort terug.