Ajax vrij simpel langs Vitesse in belangeloos duel

16 mei 2021, 16:31

Ajax heeft zondagmiddag het seizoen in Arnhem met een overtuigende overwinning afgesloten. In een duel tegen Vitesse, waar voor beide teams helemaal niets meer op het spel stond, was Ajax de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Door goals van Sébastien Haller en Antony kwamen de Amsterdammers al vroeg op voorsprong, maar Lois Openda maakte al snel de aansluitingstreffer. In de tweede helft besliste Lisandro Martínez het duel: 1-3.

Voor beide ploegen stonden er in de laatste speelronde geen belangen meer op het spel. De ploeg van Thomas Letsch zette afgelopen week de kroon op het succesvolle seizoen. De Arnhemmers stelde plek vier veilig, dat volgend seizoen recht geeft op een plek in de derde voorronde van de Conference League. Bij Ajax was de champagne al een aantal weken geleden ontkurkt, aangezien de Amsterdamse formatie zich een paar speelrondes geleden al verzekerde van het landskampioenschap. Omdat er in het duel tussen  Vitesse en Ajax niets meer op het spel stond, stuurden zowel Thomas Letsch als Erik ten Hag al een paar geluksvogels uit de selectie op vakantie.

Het tweede bedrijf was stukken minder dan wat de supporters thuis op de bank in de eerste helft voorgeschoteld kregen. Dat had alles te maken dat het voor beide ploegen niet de noodzaak was om een resultaat te halen. De meeste dreiging kwam ook gedurende de tweede helft van de bezoekers, die via Tadic een paar keer gevaarlijk voor Pasveer kwamen te staan. Echter ontbrak de scherpte in de eindfase, waardoor de geel-zwarte Vitessenaren een derde goal konden voorkomen.

Opstellingen en beoordelingen*

Vitesse: Remko Pasveer 7, Eliazer Dasa 5,5, Danilho Doekhi 5, Riechedly Bazoer 6,5 (63. Idrissa Toure 6), Tomas Hajek 5, Maximillian Wittek 6,5 (90. Million Manhoef -), Sondre Tronstad 5, Daan Huisman 5 (62. Thomas Bruns 5,5), Enrico Hernandez 5 (63. Oussama Darfalou 5), Hilary Gong 5 (63. Armando Broja 6, Ikoma Lois Openda 7

Ajax: Maarten Stekelenburg 7, Jurriën Timber 7, Perr Schuurs 6.5, Lisandro Martínez 7, Devyne Rensch 6,5 (77. Sean Klaiber -), Jurgen Ekkelenkamp 6,5, Mohammed Kudus 6.5 (85. Oussama Idrissi -), Ryan Gravenberch 7,5, Antony 7,5 (58. David Neres 6,5), Sébastien Haller 7 (77. Brian Brobbey -), Dusan Tadic 7 (85. Zakaria Labyad -).

Man of the Match: Ryan Gravenberch

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen