'Fortuna volgt voorbeeld van Ajax, PSV en Vitesse in Koning Willem II Stadion'

'Fortuna volgt voorbeeld van Ajax, PSV en Vitesse in Koning Willem II Stadion'

14-05-2021 16:41 Laatste update: 16:47
50

Willem II zal zondagmiddag in een stil Koning Willem II Stadion om lijfsbehoud gaan strijden. De Tricolores hebben dit seizoen een aantal wedstrijden gespeeld die begeleid werden door een bandje met live stadiongeluiden: tijdens de seizoensafsluiter tegen Fortuna Sittard zal dat echter niet het geval zijn.

Volgens het Brabants Dagblad zijn de gasten uit Limburg hier niet mee akkoord gegaan. Willem II mag pas stadiongeluiden in het stadion afspelen als ook de bezoekende club zijn goedkeuring verleent. Onder meer Ajax, PSV en Vitesse wilden eerder dit seizoen niet meewerken en ook Willem II-Fortuna zal dus in een leeg stadion gespeeld worden.

Willem II won donderdag de allesbepalende wedstrijd van ADO Den Haag en stuurde de tegenstander naar de Keuken Kampioen Divisie, maar is zelf nog niet veilig. Als de nummer vijftien van de Eredivisie zondag niet wint van Fortuna, kan het nog achterhaald worden door FC Emmen en moeten er play-offs om lijfsbehoud gespeeld worden. Voor Fortuna staat er feitelijk niets meer op het spel: de nummer tien kan in theorie nog de play-offs om Europees voetbal halen, maar staat drie punten achter op nummer acht Sparta en is qua doelsaldo flink in het nadeel.