Ook Vitesse stuurt tweetal op vakantie voor Ajax-thuis: De vermoeidheid zit diep

Ook Vitesse stuurt tweetal op vakantie voor Ajax-thuis: "De vermoeidheid zit diep"

14-05-2021 13:58
32

Vitesse neemt het in de laatste speelronde van dit seizoen op tegen Ajax, maar beide ploegen hebben de buit al binnen en spelen nergens meer om. In navolging van de landskampioen heeft ook de nummer vier van de Eredivisie twee spelers op vakantie gestuurd.

Edson Álvarez en Nicolás Tagliafico waren bij Ajax niet meer nodig voor de laatste wedstrijden van het seizoen. Vitesse-trainer Thomas Letsch heeft het voorbeeld van collega Erik ten Hag gevolgd: Matus Bero en Jacob Rasmussen vrijaf gegeven. De middenvelder uit Slowakije is nog in de race voor het EK van komende zomer, terwijl de Deense verdediger pijntjes heeft overgehouden aan het uitduel met Fortuna Sittard op Hemelvaartsdag.

Mogelijk krijgt ook linksback Maximlian Wittek rust. "De vermoeidheid zit diep in de groep", erkent Letsch, geciteerd door de Gelderlander. "Er zullen enkele aanpassingen zijn tegen Ajax." Vitesse is echter niet van plan om het weg te geven in de reprise van de bekerfinale. "We zetten nog eenmaal vol aan. Met Ajax wacht de landskampioen, dus ligt er nog een zware klus op de slotdag van het seizoen."

Vitesse speelde donderdag met 3-3 gelijk tegen Fortuna Sittard: doordat achtervolger Feyenoord punten liet liggen tegen Heracles Almelo, volstond dit voor plek vier en een ticket voor de Conference League-voorrondes. De Arnhemmers zullen hun avontuur echter zonder smaakmakers Riechedly Bazoer en Oussama Tannane aan moeten gaan, lijkt het: de vrije verdediger en de spelmaker hebben laten weten dat ze een stap omhoog ambiëren.