Letsch looft 'topaanvaller': 'Had nog nooit echt profvoetbal gespeeld'

Letsch looft 'topaanvaller': 'Had nog nooit echt profvoetbal gespeeld'

06-03-2021 08:15 Laatste update: 11:45
23

Vitesse-trainer Thomas Letsch vindt dat spits Armando Broja de verwachtingen waar maakt en noemt hem een absolute topaanvaller in de Eredivisie. De negentienjarige Albanees speelt dit seizoen op huurbasis in het shirt van de Arnhemmers.

Broja maakte tot dusver al negen goals in de Eredivisie. Zijn trainer is zeer te spreken over de ontwikkeling van zijn jonge pupil. "Armando is binnengekomen als een jonge speler, die nog nooit in zijn leven echt profvoetbal had gespeeld", vertelt Letsch aan De Telegraaf. "We waren van begin af aan overtuigd van hem en nu maakt hij het ook waar."

In zijn laatste drie wedstrijden wist Broja telkens het net te vinden. De start in Arnhem was stroef, maar de jonge Albanees lijkt nu helemaal los te komen, ziet ook zijn trainer. "Hij heeft tijd nodig gehad om fysiek op niveau te komen, is er daarna een tijd uit geweest door corona en is nu op het niveau dat hij kan laten zien dat hij een absolute topaanvaller is in deze competitie. Hij heeft nu ook de power om het niet zestig, zeventig minuten vol te houden, maar de hele wedstrijd", sluit Letsch af.