'PSV wilde me geen vrijstelling geven, natuurlijk niet blij dat ik naar Ajax ging'

'PSV wilde me geen vrijstelling geven, natuurlijk niet blij dat ik naar Ajax ging'

21-11-2020 09:33
132

Riechedly Bazoer denkt dat hij dit seizoen een goede kans maakt op een uitverkiezing voor het Nederlands elftal. De verdediger maakt indruk bij Vitesse en denkt bij Tiki Taka Touzani terug aan zijn jeugd: Bazoer maakte de overstap van PSV naar Ajax en dat werd hem niet door iedereen in dank afgenomen.

"Dit moet ik vasthouden", begint Bazoer in gesprek met Soufiane Touzani. "Thuis tegen PSV kwam Frank de Boer kijken. Helaas heeft hij me niet in de voorselectie van Oranje opgenomen. Ik moet dit vast proberen te houden, dan komt Oranje vanzelf wel weer."

Bazoer wordt door veel mensen gezien als 'een lastige jongen', maar is zelf zat van dat stempel. "In het verleden zijn er dingen gebeurd, dat weet iedereen", vervolgt hij. "Ik vind alleen dat de media vaak te snel over mensen oordelen. Anderen nemen dat over en dan krijgen ze een bepaald beeld van je. Soms is het goed om dat te laten lopen, maar je moet voor jezelf ook een grens trekken: tot hier en niet verder."

De Vitesse-verdediger kreeg al op jonge leeftijd te maken met de mening van de voetbalfans: hij maakte in zijn jeugd de overstap van PSV naar Ajax. "Ik had toen nog Twitter en ging dingen lezen, dat deed veel met me. Ik kreeg haatreacties en mijn moeder werd uitgescholden." Het ging zo ver dat Bazoer dreigementen ontving. "We weten waar je woont. Daar had ik het moeilijk mee. PSV wilde me geen vrijstelling geven om voor Ajax te spelen. Ze waren natuurlijk boos dat ik naar Ajax ging. Dat was lastig."