Letsch mist Bazoer: "Eén van beste spelers van de Eredivisie"

20 november 2020, 14:49

Vitesse moet het zaterdagavond op bezoek bij FC Groningen nog stellen zonder Riechedly Bazoer, die vanwege zijn onhandige rode kaart tegen FC Emmen nog een schorsing uitzit. Thomas Letsch spreekt van een behoorlijke aderlating voor zijn ploeg.

Vitesse kan twee wedstrijden niet beschikken over de belangrijke verdediger, die ook vanwege zijn dribbels richting het middenveld een belangrijke troef is. "Ik vind Bazoer één van de beste spelers van de Eredivisie", vertelt Letsch aan Omroep Gelderland. "Hij is zijn rol centraal achterin cruciaal voor onze opbouw. Zonder Bazoer is ons spel anders en daar moet je dus op anticiperen en misschien op aanpassen. Vergelijk het met het ontbreken van Tannane, ook dan voetbal je op een andere manier."

Tegenover de absentie van Bazoer staat dat Matus Bero wel weer fit is. Letsch is benieuwd of Vitesse het ook zaterdag tegen Groningen kan laten zien. Die ploeg legde eerder al Ajax over de knie. Vitesse is met zeven zeges uit acht duels vooralsnog uitstekend op dreef. "Onze resultaten zijn verbazingwekkend goed", ziet de Duitse trainer. "Maar nee, ik ben niet verrast. Ik zie de jongens elke dag. Ieder partijtje willen ze winnen. Spelers zijn niet tevreden met wat is bereikt, ze willen een stap maken naar een weer hoger niveau. De mentaliteit en energie op trainingen is echt goed. Daarnaast zie ik plezier. Die combinatie is heel belangrijk", aldus de trainer van de nummer twee van de Eredivisie.

De verwachting is dat Tomas Hajek als vervanger van Bazoer in het elftal komt. Hij wordt dan één van de drie centrumverdedigers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen