'We waren op het veld niet minder dan Ajax en daar gaat het om, niet om budget'

'We waren op het veld niet minder dan Ajax en daar gaat het om, niet om budget'

19-11-2020 19:52
67

Vitesse is op dit moment gedeeld lijstaanvoerder in de Eredivisie en dat wil Remko Pasveer nog lang zo houden. De keeper van de Arnhemmers ziet dat zijn ploeg uitstekend aan het seizoen begonnen is en hoopt dat in februari nog steeds te kunnen zeggen.

Het is nog vroeg in het seizoen, maar ook in Arnhem weten ze dat Ajax, Feyenoord, AZ en PSV pas in januari tegen elkaar gaan spelen. "Je gaat gekke dingen krijgen met corona", zegt Pasveer in een groot interview met Voetbal International. "Dat heb je nu al gezien. Je krijgt al die topwedstrijden en als je de boel bij elkaar kan houden, willen we het zo lang mogelijk volhouden. In februari kunnen we pas, als het zo doorgaat, de doelstelling veranderen naar plaats 1 of 2."

Toch is de ervaren doelman zich ervan bewust dat de concurrentie groot is. "Ajax is natuurlijk met die enorme selectie en al die kwaliteit normaal gesproken de beste. Alleen al qua budget zo ver weg. Maar op het veld waren we niet minder. Daar gaat het uiteindelijk om. En vergis je niet, Feyenoord staat er ook goed voor. Het is minder sprankelend, maar heel degelijk en het levert punten op. Ze staan er maar drie achter. Dat doen ze goed. Ik vind ook AZ geweldig spelen."

Voorlopig blijft het halen van Europees voetbal de doelstelling bij Vitesse. Pasveer weet dat zijn ploeg er goed voor staat, maar waakt ook voor te veel optimisme. "We zijn net onderweg. Er komt nu meer aandacht en laten we eerst maar eens gewoon blijven doen. Waar je staat, weet je pas aan het einde van het seizoen."