Eredivisie-clash in Friesland: Heerenveen komt bliksemstart Vitesse niet te boven

07-08-2020 16:28 Laatste update: 16:31
48

SC Heerenveen en Vitesse hebben vrijdagmiddag in het Abe Lenstra Stadion voor het eerst in deze voorbereiding tegen een Eredivisie-club gespeeld. De in het blauw gestoken Arnhemmers deden al vroeg in de wedstrijd zaken en konden met een uitoverwinning de bus in stappen.

De nummer tien van het vorige Eredivisie-seizoen kreeg nog vóór de eerste drinkpauze twee dreunen van de nummer zeven: Vitesse liep in rap tempo uit naar een 0-2 voorsprong. Matus Bero opende na vijf minuten de score na weinig overtuigend verdedigen en weinig overtuigend keepen door Erwin Mulder. Thomas Buitink pikte na een kwartier een fraaie steekpass van de jonge Daan Huisman op en verdubbelde de marge.

Heerenveen rechtte echter de rug en had nog in de eerste helft de aansluitingstreffer te pakken. Runar Espejord miste een grote kans, Mulder maakte meerdere pogingen van Vitesse onschadelijk en Chidera Ejuke schoof kort voor rust alsnog de 1-2 binnen. In de tweede helft werd er volop gewisseld en gebeurde er minder dan in de eerste helft. Heerenveen rook in de slotfase nog aan de 2-2, maar Vitesse-doelman Bilal Bayazit hield zijn ploeg op de been.

Heerenveen vervolgt zijn oefencampagne met wedstrijden tegen De Graafschap, FC Utrecht en PEC Zwolle: de ploeg van Johnny Jansen opent op zaterdag 12 september het Eredivisie-seizoen tegen Willem II. Vitesse treedt één dag later aan tegen RKC Waalwijk en oefent daarvoor nog tegen PSV en ADO Den Haag.