Feyenoord wil middenvelder, Özyakup en Baker genoemd

27 januari 2020, 15:06   Bijgewerkt: 27 januari 2020, 17:01

Feyenoord hoopt na het strikken van Robert Bozenik nog een middenvelder naar Rotterdam te halen. Het zal hoe dan ook om huur gaan, omdat Feyenoord de financiën niet heeft om nog een speler te kopen. Volgens media in Turkije wordt Oguzhan Özyakup de gewenste middenvelder. In het geruchtencircuit gaat ook de naam van oud-Vitessenaar Lewis Baker rond.

Tijdens de perspresentatie van Bozenik erkende technisch directeur Frank Arnesen dat Feyenoord een middenvelder zoekt. Hij wilde niet verzekeren dat dit daadwerkelijk lukt en ook niet bevestigen dat Özyakup of Baker in beeld zijn. "Ik ontken niets, zeg niets en wil er niets over horen", zei Arnesen met een grote lach. "We zullen creatief moeten zijn. Veel geld hebben we niet. Feyenoord is hartstikke gezond, maar heeft niet veel geld om te gebruiken."

Bozenik

Voor de transfer van Bozenik vond Feyenoord nog wel een potje met geld. Naar verluidt kost de Slowaakse spits 4,6 miljoen euro. Volgens Arnesen heeft Feyenoord dit uit eigen zak betaald en hoefden investeerders niet bij te springen. Maar zeker weten doet hij dat niet, omdat het normaal een zaak voor de commercieel directeur betreft. "Voor zover ik weet, heeft Feyenoord zelf betaald."

Lees meer over Bozenik: [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/362706/bozenik-fans-van-feyenoord-behoren-tot-de-besten-ter-wereld/,_blank,"fans van Feyenoord behoren tot de besten ter wereld"]

Het doet Arnesen deugd dat er in elk geval geld vrij is gekomen. Feyenoord was dringend op zoek naar een concurrent voor Nicolai Jørgensen. "We moesten een spits hebben. Iedereen kon dat zien. Als er iets gebeurt met Nicolai, hebben we een probleem. Dit is ook een investering. Robert is een jonge speler met potentie. Of de transfersom veel of weinig geld is, moet blijken. Tien miljoen euro kan weinig zijn, als je hem later voor veel geld verkoopt."

Daarnaast moest Feyenoord nog andere clubs afschudden. Hamburger SV en CSKA Moskou wilden Bozenik ook. Arnesen: "De gesprekken met Robert hebben niet zoveel zweet gekost. Hij was zo lovend en duidelijk over wat hij zelf wilde. Het grootste probleem was andere clubs weghouden. Zij zijn financieel sterker dan wij. Het is knap van een jongen van twintig om daar niet naartoe te gaan. Iemand kan het wel zeggen, maar hij heeft zich er ook aan gehouden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen