Ouwejan mag niet naar Eredivisie-club en hoopt nog op buitenland

26 januari 2020, 08:41

Thomas Ouwejan hoopt nog altijd op een vertrek bij AZ. De linksachter komt door de opmars van Owen Wijndal amper aan de bak bij de Alkmaarders en wil graag vertrekken. Vitesse, Heracles Almelo, FC Utrecht én PSV hadden vanuit de Eredivisie interesse, maar de Alkmaarders willen hem niet in Nederland (tijdelijk) van de hand doen.

Dat vertelt Ouwejan tegenover FOX Sports. "AZ wil de concurrentie niet sterker maken", legt de verdediger, die ook nog weleens op middenveld speelde na het gewonnen duel met sc Heerenveen, uit. "Ik denk dat ze bij een buitenlandse club wel willen meewerken, maar in Nederland niet. PSV was wel wat geweest, ja, maar AZ was duidelijk."

Lees ook: Ouwejan is reserverol bij AZ zat: "Niet nog zo'n half jaar"

Dat is nog altijd een optie, want naast de enclave Nederlandse clubs heeft ook FC Zürich nog altijd interesse. "Ik moet daar over nadenken en ook nog zien hoe AZ hier tegenaan kijkt. Ik wil gewoon spelen, nog zo'n half jaar is voor mij niet de beste optie", maakte Ouwejan nogmaals zijn intenties duidelijk.

De speelminuten tegen sc Heerenveen bevielen de back, die na het duel ook de complimenten kreeg van trainer Arne Slot, meer dan goed. "Als voetballer wil je zo veel mogelijk spelen en dat gebeurt nu helaas niet. Dan is deze wedstrijd lekker. Het viel mee wat aanpassingsproblemen betreft, al was het wel een pittig veld. Ik ben blij dat ik negentig minuten heb kunnen volmaken en het prima heb gedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen