De Gelderlander: ontwikkelingen bij Vitesse 'nauwlettend' gevolgd in Midden-Oosten

De Gelderlander: ontwikkelingen bij Vitesse 'nauwlettend' gevolgd in Midden-Oosten

7 mei - 17:31 Laatste update: 17:43
157

Het is niet uitgesloten dat Vitesse in Saudi-Arabische handen valt, zo meldt de Gelderlander. Volgens het medium houden partijen uit het Midden-Oosten en in het bijzonder Saudi-Arabië de situatie in Arnhem in de gaten.

Het verhaal is bekend: Vitesse heeft een schuld van negentien miljoen euro en staat op omvallen. In de komende jaren hebben de Arnhemmers daardoor miljoenen euro's nodig. De Gelderlander weet dat er 'geen enkel signaal' is dat het lokale bedrijfsleven of een grote Nederlandse geldschieter te hulp schiet. Daardoor is de kans goed aanwezig dat Vitesse weer in buitenlandse handen valt, mocht de club blijven bestaan. In het Midden-Oosten kijkt men belangstellend naar die ontwikkeling.

Voor Vitesse is het nu zaak dat de aandelen die nog altijd in handen zijn van Russische eigenaar Valeri Oyf, worden getransfereerd naar de stichting Vitesse Voor Altijd. Coley Parry heeft de mogelijkheid om dat plan te blokkeren, maar de zakenman lijkt er onder één voorwaarde mee in te stemmen: hij wil zeggenschap over de nieuwe investeerders. Parry wil zijn geïnvesteerde geld namelijk terug. 'Het Midden-Oosten biedt die kansen', zo klinkt het.

Het is niet duidelijk welke partijen uit het Midden-Oosten de situatie van Vitesse volgen en wat ze mogelijk van plan zijn met de noodlijdende club. Het is in ieder geval zeker dat de licentiecommissie van de KNVB op 17 mei bijeen komt om een oordeel te vellen over de toekomst van Vitesse.