'Intrekking licentie Vitesse komt steeds dichterbij, nog slechts twee opties over'

'Intrekking licentie Vitesse komt steeds dichterbij, nog slechts twee opties over'

7 mei - 14:56
187

Alleen een sanering of verkoop kan Vitesse nog redden. Dat meldt Voetbal International in een uitgebreide analyse. Over tien dagen komt de licentiecommissie van de KNVB bijeen om een oordeel te vellen over de Arnhemse club.

Ondanks dat de donaties binnenstromen kampt Vitesse nog altijd met een flinke schuld. De club is verwikkeld in een conflict met Coley Parry van de Common Group. De Arnhemmers willen niet in zee met de Amerikaan, maar toch moest er een beroep ingediend worden om Parry als eigenaar goed te keuren. De Amerikaan is de grootste schuldeiser van de club.

Vitesse hoopt via een WHOA-procedure de schulden kwijt te laten schelden. Via de faillissementswet kunnen bedrijven via zo’n procedure hun schulden saneren via de rechtbank. De rechter heeft Vitesse na een kritische blik het voordeel van de twijfel gegeven. Experts komen deze week met een advies voor de Arnhemse club in financiële nood. Ondertussen wordt het geld voor de extra kosten van de WHOA-procedure bijeen gesprokkeld.

Volgens Voetbal International kan alleen een succesvolle sanering óf een verkoop Vitesse nog redden. In het geval van sanering moeten schuldeisers vrijwillig akkoord gaan met kwijtschelding of vermindering van de schulden. Op die manier kan Vitesse proberen om weer financieel gezond te worden. Het is de vraag of deze sanering zal slagen. Bij een eventuele verkoop wordt de schuld van Vitesse overgenomen door een nieuwe eigenaar. Voor 17 mei hoopt Vitesse aan de eisen van de licentiecommissie te voldoen. De Arnhemmers zijn in gesprek met een aantal potentiële aandeelhouders, maar het voortbestaan van Vitesse wordt steeds onwaarschijnlijker.