FC Utrecht houdt strijd om plek vijf spannend met zege op Vitesse

Reacties

FC Utrecht heeft zondag met minimale cijfers weten te winnen van Vitesse. De ploeg uit Arnhem, die al gedegradeerd is, voetbalde met name in de eerste helft prima mee, maar dat leverde niets op. Invaller Victor Jensen ontpopte zich tot matchwinner.

© Pro Shots
FC Utrecht
FC Utrecht
1 - 0
Vitesse
Vitesse

In een week waarin het bij Vitesse onrustig was buiten de lijnen, moest de ploeg op bezoek bij Utrecht. Onder het toeziend oog van toekomstig trainer John van den Brom speelde de Arnhemmers een prima eerste helft. Gyan de Regt kreeg al vroeg een kans op de 0-1, maar zijn schot werd geblokt door Nick Viergever. Het was een open wedstrijd, met kansen over en weer. Een vliegtuigje dat over het stadion vloog trok de aandacht even naar zich toe.

Daarna werden de kansen voor Vitesse groter. Zo kopte Kacper Kozlowski op de lat. De grootste mogelijkheid van de eerste helft was voor Paxten Aaronson. De Amerikaan was het eindstation van een uitstekende aanval van Vitesse, maar schoot van dichtbij op Vasilios Barkas. Een geweldige redding van de Griekse doelman, al had Aaronson Vitesse eigenlijk wel op voorsprong moeten schieten.

Trainer Ron Jans greep in de rust in bij Utrecht. Jensen en Zidane Iqbal vervingen Taylor Booth en Oscar Fraulo. Dat bleek een gouden zet, want in de 48ste minuut krulde Jensen de 1-0 binnen. Die klap kwam Vitesse niet meer te boven. Het duel eindigde in 1-0.

FC Utrecht houdt met de zege op de Arnhemmers de strijd om plek vijf spannend. Het gat met Ajax blijft drie punten met nog twee wedstrijden te gaan.