Van de Kerkhof ziet zwak PSV met één dissonant: "Nog nooit zo slecht zien spelen"

20 maart 2023, 15:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

René van de Kerkhof is niet te spreken over hoe PSV speelde tegen Vitesse en al helemaal niet over hoe Ibrahim Sangaré speelde. Normaal moeten de Eindhovenaren zulke wedstrijden winnen, maar de ploeg van Ruud van Nistelrooij verzaakt te vaak om dat te doen.

PSV kon op gelijke hoogte komen met Ajax, maar deed dat niet. De Brabanders speelden tegen 'een van de slechtste ploegen in de Eredivisie', aldus Van de Kerkhof. "Daar moet je van winnen. De uitslag van Ajax-Feyenoord was al bekend. Dan weet je dat het kampioenschap buiten bereik is", vertelt Van de Kerkhof in het ochtendprogramma Wakker! van Omroep Brabant. "Als spelersgroep moet je dan een instelling hebben van: wij gaan voor de tweede plek. Maar bijna heel PSV speelde een slechte wedstrijd. Ik miste de wil om te winnen."

Over één speler is Van de Kerkhof heel duidelijk. "Ik heb Sangaré nog nooit zo slecht zien spelen als zondag. Man, man, man, eigenlijk speelde heel PSV dramatisch." Het spel van PSV wordt door de voormalig buitenspeler bestempeld als 'futloos en zonder karakter'. "Het lijkt of ze niet meer kunnen voetballen zodra ze in de bus naar een uitwedstrijd zitten. Met een beetje geluk kunnen we nog Champions League spelen, maar als het zo doorgaat wordt het de Conference League."

Lees ook: Van der Vaart en Afellay zien mysterieus interview met Xavi Simons

De trainer krijgt wel steun van de oud-international van Oranje. "Aan Ruud van Nistelrooij ligt het zeker niet. Hij stuurt de elf beste spelers het veld in. Hij kan er niets aan doen", benadrukt Van de Kerkhof. "De spelers moeten meer intensiteit aan de dag leggen. Om te beginnen over twee weken in de wedstrijd tegen NEC."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zou PSV nu echt de 2e plaats hebben vergeven ?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen