Titelaspiraties PSV in de ijskast na puntenverlies in Arnhem

19 maart 2023, 18:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV heeft zondagmiddag op pijnlijke wijze puntverlies geleden op bezoek bij Vitesse. In het GelreDome leek er in de rust geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van Ruud van Nistelrooij dankzij een heerlijke treffer van Xavi Simons. Door een regen aan gemiste kansen en een eigen doelpunt van Ibrahim Sangaré komt PSV echter toch van de koude kermis thuis en valt de titeldroom voor de Eindhovenaren definitief in duigen. 

Het degradatiespook kwam voor Vitesse de laatste weken steeds dichterbij. Terwijl veel concurrenten goede resultaten boekten, pakten de Arnhemmers in de laatste zes wedstrijden slechts vier punten. Tegen PSV spraken de cijfers niet in hun voordeel, want geen enkele ploeg won in de Eredivisie vaker van Vites dan de Eindhovenaren. De ploeg van Van Nistelrooij was gebrand op overwinning nummer vijftig: met drie punten kon Ajax op de ranglijst achterhaald worden.

PSV werd in het zadel geholpen door twee Vitesse-spelers die eerder in hun carrière nog het rood-wit van de Eindhovenaren verdedigden. Marco van Ginkel stuurde met een mislukte onderschepping onbedoeld Simons weg, waarna de behendige middenvelder zo'n veertig meter verder Nicolas-Isimat Mirin kinderlijk eenvoudig uitkapte. Met een schot in de korte hoek zette hij de openingstreffer op het bord. Door matig veldspel van Vitesse en veel ruimte achter de verdediging van de thuisploeg hield de dreiging van PSV aan, maar een kopbal van doelpuntenmaker Simons was de enige poging waarbij Kjell Scherpen in actie moest komen.

Aan de andere kant was Million Manhoef de gevaarlijkste man. Na een panna bij André Ramalho stortte hij zich in het strafschopgebied ter aarde, maar een penalty was het duidelijk niet. Het was wel het startsein voor een fase waarin Vitesse veel de bal mocht hebben en PSV voornamelijk leunde op de counter. De thuisploeg kende gevaarlijke momenten door slimme lange ballen door en voor Manhoef. De Arnhemmers werden in het strafschopgebied echter steeds handig naar buiten gedrongen  waardoor pogingen uitbleven. PSV noteerde in de spaarzame aanvallen wel kansen, maar zowel Patrick van Aanholt als Fabio Silva zagen hun kansen langs de verkeerde kant van de paal gaan.

Luuk de Jong kreeg na een klein uur de uitgelezen mogelijkheid om de marge te vergroten, maar vanaf een meter of twee werkte de boomlange spits de bal over. Vitesse bleef daardoor in de wedstrijd en kwam uiteindelijk verdiend langszij. Een vrije trap van Enzo Cornelisse werd verlengd door Van Ginkel, waarna Sangaré de bal in eigen doel kopte. Daarmee was hij de schlemiel van een situatie die hij na matig uitverdedigen zelf veroorzaakt had. Dat was niet de enige fout die begaan werd: de tweede helft leek bij tijd en wijle een festival der onkunde. Passes belandden ver van hun bestemming, ballen werden lukraak weggeschoten en controle aan de bal was soms ver te zoeken.

In de slotfase probeerde PSV nog een gelijkmaker te forceren en werd Thorgan Hazard nog gebracht voor verdediger Ramalho, wat echter niet mocht baten voor de bezoekers. Johan Bakayoko was na een goede combinatie nog dichtbij, maar hij schoot rakelings naast. Vitesse probeerde te profiteren van de ruimtes die ontstonden, maar was niet meer in staat aanvallend een vuist te maken. Aan het 1-1 gelijkspel hebben beide ploegen eigenlijk niets. PSV verliest de aansluiting met de bovenste plaatsen, terwijl Vitesse de afstand tot het degradatiespook maar nauwelijks vergroot.

Lees ook: Beoordelingen: matige Luuk de Jong kost PSV het kampioenschap

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

undertaker
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Elke keer met obispu in de asis verliest psv punten. Snapt vsn nistelrooij het niet?? Klote trainer.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen