Straf voor Dijks na valse afmelding en stapavontuur: 'De zaak is nu opgelost'

Straf voor Dijks na valse afmelding en stapavontuur: 'De zaak is nu opgelost'

17-03-2023 15:28 Laatste update: 16:44
15

Mitchell Dijks heeft een disciplinaire straf gekregen van Vitesse-trainer Phillip Cocu. De linksback meldde zich vorige week ziek voor het treffen met Sparta Rotterdam, maar werd ondertussen gewoon in het nachtleven gespot. Cocu wil niet vertellen wat de straf precies inhoudt. Dijks zit wel gewoon bij de selectie voor het duel met PSV.

Naar verluidt meldde Dijks zich vorige week wegens een privékwestie ziek. Het gerucht gaat dat hij Sparta-speler Aaron Meijers niet tegen het lijf wilde lopen vanwege een verhouding met diens ex-vriendin. Ondertussen werd Dijks voor de wedstrijd tegen Sparta gespot in het nachtleven, terwijl Cocu van niets wist. De verdediger heeft daardoor een sanctie opgelegd gekregen. "De zaak is opgelost en we gaan samen verder", laat Cocu optekenen door de Gelderlander.

"Het oordeel in zulke situaties is er snel. Zeker met social media", vervolgt de coach van Vitesse. "Het was allemaal niet zo zwart-wit als voorgesteld, maar ik heb Mitchell wel gewaarschuwd. Hij moet beter over zulke zaken nadenken. We zetten er nu een streep onder. Mitchell zit bij de selectie voor de wedstrijd tegen PSV."

Cocu weigert om te vertellen welke straf Dijks wel gekregen heeft. "Ik ga niet in op de inhoud van de straf." Wel heeft de spelersgroep ingestemd met de sanctie. Zondag treedt Vitesse aan tegen PSV. De Gelderlander verwacht dat Dijks plaatsneemt op de bank, ondanks de schorsing van Maximilian Wittek.