Van Nistelrooij: "Als hij dit doorzet, gaat hij Oranje zeker halen"

17 maart 2023, 14:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De definitieve selectie van het Nederlands elftal herbergt met Xavi Simons slechts één speler van PSV. Joey Veerman, die wel deel uitmaakte van de voorselectie, heeft de schifting niet overleefd. Daar heeft Ruud van Nistelrooij op de persconferentie richting de uitwedstrijd tegen Vitesse op gereageerd.

Veerman is een van de twaalf spelers die is afgevallen. Teun Koopmeiners (geblesseerd), Jordy Clasie en Ryan Gravenberch zijn de andere niet-geselecteerde middenvelders. "Laat dit motivatie zijn voor Joey om door te gaan. Hij moet doorgaan waar hij nu mee bezig is", reageert Van Nistelrooij tegenover Voetbal International op het ontbreken van Veerman in de Oranje-selectie.

"Zijn kracht zit in het spel aan de bal, in de passing vooruit en in het scorend vermogen. Daarin laat hij zien dat hij goede stappen maakt. Maar daarin zit ook nog ruimte voor ontwikkeling om echt naar het niveau van het Nederlands elftal toe te groeien", aldus de trainer van PSV. "En natuurlijk is die ruimte er ook in het verdedigen, in het duelleren, in het druk zetten vooruit. Er zit ontwikkeling in, maar het kan en moet bij hem nog verder ontwikkeld worden."

Veerman moet volgens Van Nistelrooij niet wanhopen nu hij de eerste selectie van Ronald Koeman niet heeft gehaald. "Want als hij dit doorzet, gaat Joey zeker een keer de definitieve selectie van Oranje halen."

FootballTransfersDe Nederlandse Lloris is klaar voor een basisplaats in Oranje

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen