KNVB grijpt weer in: Vitesse bestraft voor overtreding licentiereglement

KNVB grijpt weer in: Vitesse bestraft voor overtreding licentiereglement

16-03-2023 12:36
100

Vitesse heeft de eerste boete ontvangen voor het overtreden van de licentieregels, meldt De Gelderlander. De Arnhemmers moeten duizend euro betalen voor het te laat indienen van het bestuursverslag.

Het is onrustig bij Vitesse, dat niet voldoet aan de licentie-eisen van de KNVB. De huidige nummer dertien van de Eredivisie kan geen duidelijkheid verschaffen over de speellocatie van volgend seizoen. Er is nog geen akkoord bereikt met eigenaar Nedstede over het eeuwigheid durend speelrecht in het GelreDome, waardoor Vitesse in principe vanaf 30 september geen stadion meer heeft.

Onlangs kreeg Vitesse al een boete van 20.000 euro van de KNVB, voor het te laat indienen van de jaarcijfers. De voetbalbond blijft straffen uitdelen, wanneer Vitesse zich niet aan de reglementen houdt. Het begint met reprimandes, waarna sancties kunnen oplopen tot 100.000 euro. Een mogelijke vervolgstap is puntenaftrek en de ultieme straf is het intrekken van de proflicentie. De KNVB benadrukt dat dit nog niet aan de orde is.