'Cocu legde twee duidelijke eisen neer bij Vitesse'

27 september 2022, 08:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Phillip Cocu heeft duidelijke eisen gesteld aan zijn nieuwe club Vitesse. De oefenmeester werd de opvolger van Thomas Letsch in Arnhem, maar heeft grote plannen. Er zijn eisen neergelegd als het gaat om de investeringen in de A-selectie in het komende jaar én ook had hij een duidelijke wens wat zijn assistent betreft. 

Volgens clubwatcher Jeroen Kapteijns van De Telegraaf heeft Cocu 'bepaalde eisen' neergelegd bij de clubleiding als het gaat over versterkingen. "Maar of er veel geld is om te investeren, is nog maar zeer de vraag", vertelt de journalist in de podcast van de ochtendkrant.

Kapteijns twijfelt zeer of Vitesse de hoge verwachtingen van Cocu kan waarmaken. Voor de Nederlandse coach is dat wel belangrijk, want na mislukte avonturen in het buitenland bij Fenerbahce en Derby County is de mooie loopbaan van Cocu – die in Eindhoven in vier jaar drie titels won me PSV – opeens enigszins in het slop geraakt. "Als het bij Vitesse tegenvalt, kan het weleens helemaal over zijn."

Lees ook: Vitesse bevestigt komst Cocu: "Juiste club op het juiste moment"

Assistenten Vitesse

Een andere voorkeur van Cocu kan in elk geval niet worden ingewilligd: de coach wilde Chris van der Weerden meenemen als assistent. Maar aangezien hij dit seizoen actief is als rechterhand van Dirk Kuyt en ADO Den Haag niet wil meewerken aan een tussentijds vertrek, moet Cocu het Marink Reedijk. Wel zoekt Vitesse door naar een extra assistent en hoopt Cocu dat Van der Weerden in een later stadium nog aansluit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen