Excelsior dankzij Kharchouch trotse en verrassende koploper

12 augustus 2022, 22:19

Excelsior mag zich voor in elk geval een dag koploper van de Eredivisie noemen. De Rotterdamse promovendus boekte vrijdagavond de tweede zege van het seizoen. Op eigen terrein werd Vitesse met 3-1 verslagen, mede dankzij twee doelpunten van Reda Kharchouch.

Excelsior begon het Eredivisie-seizoen vorige week uitstekend door de lastige uitwedstrijd tegen SC Cambuur met 0-2 te winnen. De Rotterdammers probeerden deze goede start een goed vervolg te geven op deze tropische zomeravond en jaagden op de koppositie. Vitesse hoopte zich op zijn beurt te revancheren voor de 2-5 nederlaag tegen Feyenoord in de eerste speelronde.

Vitesse was gelijk gevaarlijk in de openingsfase van de wedstrijd. Met grote kansen voor Maximilian Wittek en Toni Domgjoni leek de openingstreffer een kwestie van tijd in het Van Donge & De Roo Stadion. Excelsior-keeper Stijn van Gassel stond echter goed op te letten en keerde de vroege pogingen van de Arnhemmers. Maar in de veertiende minuut viel er uit het niets een doelpunt aan de andere kant van het veld. Na slecht verdedigen van de uitploeg, wist Kharchouch zijn eerste doelpunt voor de Kralingers te maken door de bal tussen de benen van keeper Jeroen Houwen het doel in te werken.

De 2-0 volgde niet veel later. Kharchouch kwam opnieuw vrij voor de keeper nadat hij de buitenspelval van Vitesse had ontweken en verschalkte Houwen voor een tweede keer door de bal met een mooie boog over hem heen te werken. Het tweede tegendoelpunt schudde de Arnhemmers wakker en zij gingen meteen op jacht naar de aansluitingstreffer. Hoewel Van Gassel opnieuw een aantal keer knap zijn doel wist schoon te houden, moest hij in de 29e minuut alsnog vissen nadat de Deense spits Nikolai Baden Frederiksen via een rebound de bal tegen te touwen schoot. Vervolgens kwam er een aantal gevaarlijke kansen voor de gelijkmaker. Excelsior hield echter dapper stand, waardoor de Rotterdammers met een voorsprong aan de thee gingen. 

Ook in de tweede helft ging Vitesse nadrukkelijk opzoek naar de gelijkmaker. Vooral in de eerste tien minuten waren er een aantal kansen voor de uitploeg. Toch bleef Excelsior goed voetballen en kreeg het meer grip op de wedstrijd. Vitesse kwam steeds minder voor het doel van Van Gassel en verloor het overwicht. In de 76e minuut werd de wedstrijd op slot gegooid door een vlijmscherpe counter van de thuisploeg. Machtwinner Kharchouch zette de zwak spelende Melle Meulensteen weg en legde de bal breed op de inlopende Kenzo Goudmijn. De middenvelder hoefde slechts tegen de bal aan te lopen om het vierde doelpunt van de avond te maken: 3-1. Na dit doelpunt bleef een slotoffensief van de Arnhemmers uit. Tot overmaat van ramp voor Vitesse kreeg Sondre Tronstad in de laatste minuut van de wedstrijd nog een rode kaart na ingrijpen van de VAR.

Door deze tweede overwinning kent de promovendus een droomstart in de competitie en staat het bovenaan in de Eredivisie. Voor Vitesse blijft de teller na het verlies op nul punten staan en de Arnhemmers keren met de staart tussen de benen terug naar Gelderland.

           

Opstellingen en beoordelingen*

Excelsior: Van Gassel 7.5; El Yaakoubi 7; Nieuwpoort 7; Tjoe-A-On 7.5; Horemans 8; Baas 6.5 (65. Ayoub 7); Eijgenraam 7; Driouech 6.5; Azarkan 7.5 (86. Markelo -); Goudmijn 8 (90. Admiraal -); Kharchouch 9 (86. Eyongo -)

Vitesse: Houwen 6; Meulensteen 5; Cornelisse 6; Ferro 5 (64. Buitink 6.5); Wittek 6; Arcus 5.5; Tronstad 6.5; Bero 6; Domgjoni 6 (82. Sankoh -); Manhoef 6.5 (82. Van Duivenbooden -); Baden Frederiksen 7

Man of the Match: Kharchouch

*Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik was er al bang voor dat de 2-5 van feyenoord meer zou zeggen over de kwaliteiten van vitesse als die van feyenoord....helaas ....

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen