'Vitesse-crowdfunding bereikt snel magische grens, club schrapt technisch manager'

'Vitesse-crowdfunding bereikt snel magische grens, club schrapt technisch manager'

3 mei - 11:43
58

Het duurt niet lang meer voordat Vitesse één miljoen euro heeft opgehaald. Dat meldt De Gelderlander vrijdagochtend in een nieuwe update. Het lokale medium weet tevens dat de Arnhemmers voor volgend seizoen geen technisch manager aanstellen. 

De nieuwe trainer John van den Brom en hoofdscout Theo Janssen moeten selectie voor volgend seizoen neer gaan zetten. Vitesse schakelt daarvoor dus geen technisch manager in. Dat is puur een kostenoverweging. Alles wordt in Arnhem uit de kast getrokken om te overleven. 

Van den Brom en Janssen zullen bij de samenstelling van de nieuwe selectie en de nieuwe staf ook hulp krijgen van Edward Sturing, de huidige trainer. De Gelderlander weet dat Sturing niet in beeld is als toekomstig technisch manager. 

De formering van die selectie is een hels karwei voor Van den Brom en Janssen. Maar liefst achttien contracten lopen af. Kacper Kozlowski en Adrian Mazilu (beide Brighton), Fodé Fofana (PSV), Paxten Aaronson (Eintracht Frankfurt), Anis Hadj Moussa (Patro Eisden, gaat naar Feyenoord), Ramon Hendriks (Feyenoord), Mexx Meerdink (AZ) en Joel Voelkerling Persson (US Lecce) vertrekken allemaal. 

Daarnaast lopen ook de verbintenissen van ervaren krachten Nicolas Isimat-Mirin, Davy Pröpper, Marco van Ginkel, keeper Markus Schubert en Toni Domgjoni ten einde. Van den Brom is niet bang dat de gigantische onzekerheid in Arnhem ervoor zorgt dat de club geen spelers meer kan aantrekken. "Vitesse heeft absoluut aantrekkingskracht. Ik denk dat we met de beschikbare financiële middelen, hoe beperkt ook, echt een goede groep kunnen neerzetten."