Van den Brom geeft startschot voor Vitesse-crowdfunding: 'Voor geel-zwart!'

Van den Brom geeft startschot voor Vitesse-crowdfunding: 'Voor geel-zwart!'

1 mei - 08:34 Laatste update: 08:48
138

John van den Brom heeft als nieuwe trainer van Vitesse direct een oproep gedaan. De 57-jarige oefenmeester heeft het startschot gegeven voor een crowfdfunding, die ervoor moet zorgen dat de club uit Arnhem overeind blijft. 

Vitesse presenteerde Van den Brom woensdagochtend. In het bericht op de clubsite doet de terugkerende 'ras-Vitessenaar' een klemmende oproep. "Deze prachtige club mag niet verdwijnen. Ik roep dan ook iedere Vitessenaar op om juist nu achter de club te gaan staan, zoals afgelopen zondag", aldus Van den Brom, die daarmee doelt op het gewonnen thuisduel met Fortuna Sittard.

"Laat zien dat Vitesse leeft", vervolgt hij. "Samen met diverse Vitessenaren zal ik daarom morgen het startschot geven voor een crowdfunding. Doe mee, kleur de regio geel en zwart en kom zelf met initiatieven. Vitesse heeft iedereen nodig. Voor geel-zwart!"

Over een aantal weken zal duidelijk worden of het startschot van Van den Brom effect heeft gesorteerd. Vitesse verkeert namelijk in behoorlijke tijdnood. De club heeft dinsdag te horen gekregen dat het, zoals het er nu voor staat, volgend seizoen geen licentie krijgt. Het heeft tot medio mei om een aantal belangrijke zaken op orde te brengen.