Janssen roept op: 'Het is heftig, heel belangrijk dat zij nu Vitesse gaan helpen'

Janssen roept op: 'Het is heftig, heel belangrijk dat zij nu Vitesse gaan helpen'

30 april - 20:30
101

Theo Janssen zit in zijn maag met de toekomst van Vitesse. De Arnhemmers dreigen de licentie voor volgend seizoen kwijt te raken als de situatie van de club niet snel verbetert. Toch blijft Janssen uitgaan van een positieve uitkomst. 

"Het is wel heftig. Voor heel veel mensen is nu pas duidelijk hoe slecht Vitesse erop staat", vertelt Janssen aan tafel bij RTL 7. "Er zijn nu twee mensen heel druk aan het werk. Die hebben gesprekken met de licentiecommissie en die zijn volle bak bezig om de club er bovenop te krijgen. Dat het lastig wordt, dat is wel duidelijk."

Toch ziet de oud-prof dat de club leeft in de regio Arnhem. "Als je alleen al naar de laatste wedstrijd kijkt met 18.000 toeschouwers. De club leeft echt." Janssen doet daarom een beroep op eenieder die Vitesse een warm hart toedraagt. "Het is heel belangrijk dat de mensen die van Vitesse houden de club gaan helpen. Sponsoren, medewerkers, supporters. Daar gaan we alles aan doen met z'n allen."

Janssen kreeg het nieuws dat de licentiecommissie met de huidige stand van zaken de licentie van de Arnhemmers in zal trekken, in de auto mee. "Het is heel duidelijk dat de duimschroeven strakker zijn aangedraaid en dat ze een heel goed plan moeten gaan overleggen." Toch blijft Janssen strijdbaar. "Ik heb nog steeds alle vertrouwen dat wij met z'n allen Vitesse erbovenop krijgen."