Tijdnood in Arnhem: Vitesse krijgt slecht nieuws over licentie

Reacties

Blijft de situatie zoals die is, dan is Vitesse voor volgend seizoen zijn licentie kwijt. De Arnhemmers zijn daar dinsdag officieel door geïnformeerd door de licentiecommissie.

Tijdnood in Arnhem: Vitesse krijgt slecht nieuws over licentie
© Pro Shots

De licentiecommissie komt medio mei weer bijeen. Vitesse heeft tot dat moment de kans om zijn zaken op orde te brengen. De club geeft aan dat deze deadline eerder is dan werd verwacht. Vitesse verwachtte dat de deadline op 15 juni zou zijn. Dat is de uiterste datum voor het indienen van de begroting voor volgend seizoen.

Het nieuws komt niet uit de lucht vallen, beleidsbepalers van Vitesse werden vrijdag in Zeist al bijgepraat. Interim-directeur Edwin Reijntjes vertelt op de clubsite: 'De uitdaging is echter wel groter geworden. We moeten voor medio mei een heleboel realiseren. Dit betreft onder andere de overdracht van de aandelen naar een onafhankelijke stichting en de daaraan gerelateerde voorwaarden. Daarnaast wil de licentiecommissie financiële zekerheid hebben bij Vitesse, voor zowel de korte als de lange termijn. Dat is een enorme uitdaging, waar wij iedereen hard bij nodig zullen hebben.'

Vitesse zal woensdagmiddag een verdere toelichting geven. De club kan door een puntenstraf al niet meer ontsnappen aan degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.