Vitesse onder grote druk door voorgenomen besluit tot intrekking van licentie

Vitesse onder grote druk door voorgenomen besluit tot intrekking van licentie

30 april - 18:24 Laatste update: 18:32
433

Groot nieuws uit Arnhem: Vitesse heeft dinsdag te horen gekregen dat de licentiecommissie, op basis van de huidige stand van zaken, over zal gaan tot intrekking van de licentie voor het seizoen 2024/25. De Arnhemmers hebben tot medio mei de kans om de zaken op orde te brengen. 

Vitesse moet nu alle zeilen bijzetten om voor de eerstvolgende bijeenkomst van de licentiecommissie de zaken op orde te brengen. De deadline voor het bewerkstelligen van de gestelde eisen is nu wel eerder dan aanvankelijk gedacht. Vitesse hield eerst namelijk rekening met de deadline van 15 juni, de uiterste dag waarop de begroting voor het komende seizoen kon worden ingediend. Die deadline is nu dus flink vervroegd.

"Wij hebben afgelopen vrijdag een verhelderend gesprek gehad in Zeist. De uitdaging is echter wel groter geworden. We moeten voor medio mei een heleboel realiseren", vertelt algemeen directeur ad interim Edwin Reijntjes via de clubsite van Vitesse. "Dit betreft onder andere de overdracht van de aandelen naar een onafhankelijke stichting en de daaraan gerelateerde voorwaarden. Daarnaast wil de Licentiecommissie financiële zekerheid hebben bij Vitesse, voor zowel de korte als de lange termijn. Dat is een enorme uitdaging, waar wij iedereen hard bij nodig zullen hebben."

Ondanks het feit dat de zorgen in Arnhem haast niet groter kunnen zijn, houdt Reijntjes hoop. "Paul (Van der Kraan, crisismanager, red.) en ik blijven vol vertrouwen. We gaan en moeten de licentie veiligstellen, met elkaar. Wij blijven ervoor gaan, voor geel-zwart!"

De al gedegradeerde club gaat het wekelijkse persmoment van komende woensdag (1 mei) gebruiken om de reactie omtrent het besluit van de licentiecommissie nader toe te lichten.